Miljö och Hållbarhet.

Vi väljer hållbart för en hållbar framtid. Vi strävar efter att förbättra och säkerställa att våra leverantörer är godkända, certifierade och att de följer gällande lagar och regler och förebygger föroreningar för att skydda vår miljö.

Certifieringar och Miljömärkningar

Nedan presenteras ett urval av de certifieringar och miljömärkningar som våra leverantörer innehar och vi strävar efter att välja leverantörer som aktivt arbetar mot mer hållbarhet i produktion och transportkedjan.

OEKO-Tex

OEKO-Tex

Oeko-Tex 100 certifikat innefattar främst produkter textil. Denna certifigering innebär en ansvarsfull textiltillverkning från råvara till färdig produkt. Oeko-Tex är en miljöstandard som ställer hårda krav på vilka ämnen som får förekomma i produkterna.

Fairtrade

Fairtrade

Hos oss hittar ni ett stort utbud av produkter som är FAIRTRADE certifierade. Med fairtrade kan bomullsodlare få extra betalt och i sin tur få möjligheten att skicka sina barn till skolan eller investera i bättre verktyg. Certifikaten ser till att varje produkt tillverkas med äkta hänsyn till människor och planeten. Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar bättre förutsättningar för odlare och anställda i länder med stor fattigdom att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

GOTS

GOTS

GOTS eller (Global Organic Textile Standard) Ecocert Greenlife är en standard som innebär att varje steg i tillverkningskedjan måste inspekteras, kontrolleras och certifieras av en oberoende part enligt strikta kriterier för miljöpåverkan, arbetsvillkor och kvalitetskrav för att kunna bli godkända enligt denna standard.

Repreve

Repreve

Reprece innebär 100% återvunnen polyester. Materialet kommer från återvunna PET-flaskor.

EU Ecolabel

EU ECOLabel

Det officiella EU-märket för miljövänliga produkter. Denna markering innebär att våra producenter rengör och återvinner avloppsvatten, såväl som minskar och återvinner överskottsmaterial. Det används endast de mest miljövänliga färgningsmetoderna och arbetar kontinuerligt för att förbättra produktioen. Alltid i linje med EU Ecolabels höga normer för ekologisk och miljövänlig produktion.

OEC

OSC - Organic Cotton

Organic Cotton. Standard för andel organisk bomull i plagg och spårbart ursprung. Används för plagg med en mix av andra material.

Vi stödjer

Vi väljer aktivt våra samarbeten och leverantörer för att öka medvetenheten om en hållbar framtid. Vi stödjer via aktivt urval av våra inköp flera organisationer.

Water.org

Via våra leverantörer stödjer vi arbetet med att ge friskt vatten. För varje såld produkt från Impact kollektionen donerar vår leverantör 2% av intäkterna till Water.org, som förändrar livskvaliteten genom tillgång till säkert vatten.

Trees for all

Via våra leverantörer stödjer vi arbetet med att plantera träd. För sålda produkter av urval av produkter och val av hållbara transporter.

×

Kontakta kundtjänst

010 - 332 22 00

info@profilar.se